COLLECTIE

Exclusief in
rijlaarzen

Onze collectie biedt alle gelegenheid om rijlaarzen op maat te laten maken of te kiezen voor bijzondere uitvoeringen en materialen.
TOPRUITERS

Onze ambassadeurs

Rijlaarzen moeten gedragen worden. Ruiters uit de hele wereld zijn onze grootste inspiratiebron. Zij dragen onze rijlaarzen met trots en verve en maken ze eigen. Zo zijn onze rijlaarzen een weerspiegeling van de ruiter. Mooier bestaat niet volgens ons.
WERKPLAATS

Ambachtelijk handwerk

In ons eigen schoenatelier in Raamsdonksveer werken uitsluitend goedopgeleide medewerkers die zich het vak eigen hebben gemaakt. Dit zorgt ervoor dat wij op ambachtelijke wijze voor u een paar droomlaarzen kunnen maken in alle soorten, maten en kleuren. Al onze laarzen worden uitsluitend op maat gemaakt.
Social media

Rijlaarzen exclusief op maat gemaakt!

Lipica rijlaarzen maakt al sinds 1958 rijlaarzen van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs.
In ons eigen schoenatelier in Raamsdonksveer werken uitsluitend goedopgeleide medewerkers die zich het vak eigen hebben gemaakt. Dit zorgt ervoor dat wij op ambachtelijke wijze voor u een paar droomlaarzen kunnen maken in alle soorten, maten en kleuren. Al onze laarzen worden uitsluitend op maat gemaakt. Wij streven naar perfectie met als doel een zeer comfortabele laars. Voor een goede indruk van wat er allemaal mogelijk is willen wij u graag uitnodigen in onze showroom in Raamsdonksveer of bij een van onze dealers.

Service en garantie

Leer is een natuurproduct en het is een misverstand dat duurdere rijlaarzen per definitie sterker of beter zijn. Voor een langere levensduur voor uw rijlaarzen bekijk onze pagina service en garantie.

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

09.00 tot 17.00 uur
09.00 tot 17.00 uur
09.00 tot 13.00 uur
09.00 tot 20.00 uur
09.00 tot 17.00 uur

Trots op onze ambassadeurs

Ruiters uit de hele wereld zijn onze grootste inspiratiebron. Zij dragen onze rijlaarzen met trots en verve en maken ze eigen. Mooier bestaat niet volgens ons.

Bezoek onze showroom

Baileybrugweg 3
4941TB Raamsdonksveer

Telefoon: 0162-512001
E-Mailinfo@lipica.nl
Websitewww.lipica.nl
TOP

Search lipica.nl

Openingstijden op zaterdagen

Soms komt het u beter uit in het weekend. Onze showroom is daarom ook om de week op zaterdagen geopend van 09.00 tot 13.00 uur. Klik op de onderstaande link voor een overzicht van alle datums dat we op zaterdag geopend zijn.

Wegens een aanhoudend weinig klandizie op de zaterdagen hebben we besloten de zaterdagen voorlopig dicht te zijn. Mocht hier verandering in komen dan zullen wij dit tijdig kenbaar maken via social media.

Voor nu zijn er nog geen zaterdagen bekend dat we geopend zullen zijn.

Speciale openingsdagen

Soms kunnen wij onze showroom een extra dag voor u openen of kunnen wij de showroom helaas niet openen op de dagen dat u van ons gewend bent. Wij hebben hieronder een overzicht geplaatst zodat u er altijd zeker van bent dat u niet voor niks langskomt.

Gesloten dagen

24 december 2021 tot en met 8 januari gesloten 2022
18 april 2022
27 april 2022
26 + 27 mei 2022
6 juni 2022
8 augustus tot en met 4 september 2022
26 december tot en met 7 januari 2023

Aangepaste openingstijden

22 december open tot 17:00

23 december open tot 16:00

Hennie Roffel

Mijn naam is Hennie Roffel en sinds een tijdje ambassadrice/ambassadeur van lipica Rijlaarzen en Tess-one of-Lipica 🙏😬🤩😇

Sinds een aantal jaren run ik mijn stal Roffel Dressage in Tijnje . Waar ik paarden train , opleid en uitbreng op concoursen T/M Grand Prix. Ook geef ik zelf lessen T/M Grand Prix niveau. Dit doe ik thuis maar ook op locatie waar ik erg veel plezier aan beleef. Het geven van clinics is hierbij ook een optie en op het moment erg populair.

De paarden die ik op dit moment rijd en train zijn:

 • Sacramento ( Sir Donnerhal x Fidermark ) Z2 niveau
 • Fellow ( Feedback x Rosenkavelier) Z2 niveau
 • Luxor ( eyepatches) L niveau
 • Let it Be ( Galaxy x Flemmingh ) L niveau
 • Douwe van R ( fries Maurits x Fabe) Grand Prix niveau
 • Fryso’s Gerbrandy ( tuiger Manno x Patijn) PSG niveau
 • Foppe en Fedde van de Pôle ( fries Hessel x Jisse en een Meinte x Hinne )
  worden voorgeleid voor Centraal Onderzoek van het KFPS.

Zelf train ik al jaren bij Alex van Silfhout en Rita van der Engel.

Patricia Mannaerts

Het begon allemaal op 7 jarige leeftijd, toen mocht ik voor de eerste keer paardrijden (ik wilde graag al vanaf mijn 5 jaar, maar dat was helaas nog niet toegelaten).
Vanaf mijn 15de begon ik met wedstrijden te rijden met warmbloed paarden op regionaal niveau. Na enige tijd met veel succes en de bijhorende overwinningen.

Nadat een van mijn paarden stierf in 2012 wilde ik een andere weg inslaan en koos ik voor het Friese paard. Dat beviel me wel en momenteel heb ik 3 Friese hengsten in nationale competitie en 1tje in opleiding! Dit van Prix St Georges tot Grand Prix niveau.

Ik heb twee nagelstudio’s waar de nodige fondsen verdient worden om mijn hobby te bekostigen. Iedere voormiddag is voorbehouden om te trainen, ‘s namiddags en ’s avonds ben ik in de nagelstudio aan het werk.
Sinds kort probeer ik mijn tijd ook nog te benutten door privé paardrijles/coaching/clinics te geven. Ik hoop in de toekomst me nog meer daarop toe te leggen zodat ik van mijn hobby mijn beroep kan maken.

Leukste resultaten tot nu toe!

2017: Europees kampioenschap Friese paarden te Haskerhorne, vice Europees kampioen in de lichte tour met Doeke fan Berltsum

2018: CDI 5* Worldcup Jumping Mechelen, 2de plaats Intermediate I met Doeke fan Berltsum
Europees kampioenschap Friese paarden te Haskerhorne, vice Europees kampioen in de zware tour met Doeke fan Berltsum

2019: Europees kampioenschap Friese paarden te Haskerhorne, Europees kampioen lichte tour met inmiddels verkochte Jelle Fan ‘E Sân Ieren EN vice Europees kampioen in de zware tour met Doeke fan Berltsum

2020: CDN Diepenbeek, winst in de Grand Prix special met Doeke fan Berltsum

Huidige paarden:

 • Doeke Fan Berltsum (Olgert 445 x Olof 315), ster, sport, elite hengst van 2009. Niveau Grand Prix.
 • Otto Van Wissekerke (Beart 411 x Onne 376) hengst van 2012. Niveau Prix St Georges.
 • Stal Chardon’s Tanco (Epke x Onne) ster hengst van 2014. Niveau 4.3.
 • Stal Chardon’s Dalton (Alwin x Norbert) ster hengst van 2017. In opleiding.

Joyce van Opbergen

Ik ben Joyce van Opbergen en run mijn eigen bedrijf Uphill Stables in Moergestel
We trainen paarden voor klanten, hebben een dekenwasserette, fokken heel kleinschalig en de overige uren geef ik graag les om mijn kennis over te brengen.

Ik heb jonge talentvolle paarden op stal staan die getraind worden voor een IBOP, PAVO cup, gewone wedstrijd of verkoop.

De afgelopen jaren heb ik mooie wedstrijden mogen rijden zoals Jumping Amsterdam, Indoor Brabant, Brabantse kampioenschappen en de Nederlandse kampioenschappen. Ik ben erg blij met het sponsorcontract zodat ik nu de paarden kan rijden met de fantastische laarzen van Lipica.

Added to wishlist!